ضرورتي به نام شعر بومي


سرودن شعر با گويش محلي توسط شاعران باعث ماندگاري زبان و گويش محلي استان هاي سراسر كشور مي شود چرا كه شعر نشان دهنده فرهنگ يك جامعه است و اين موضوع را بارها و بارها در اشعار شاعران بزرگ تاريخ ايران نظاره گر بوده ايم. البته ذكر اين نكته ضروري است كه ما در استان هاي كشور هنرمنداني داريم كه آثار فاخري خلق كردند و فرهنگ استانشان را در قالب آثار هنري بيان كرده اند اما براي پايدار ماندن آثار اين هنرمندان نيازمند تهيه و تنظيم برنامه هاي كوتاه مدت و بلند مدتي هستيم كه بتوانيم در كشور شاهد افزايش توليدات هنرمندان شهرستاني وگسترش اين گونه آثار بومي باشيم . در ادامه به سراغ موسی افروزی شاعر كهگيلويه و بوير احمد رفيتيم. گفتگوي كوتاه ما با ايشان را در ادامه مي خوانيد:
لطفاً خودتان را معرفی نمایید و بگویید که در چه زمینه ای فعالیت دارید؟
موسی افروزی هستم و در زمینه شعر فعالیت دارم.
در جشنواره تولیدات در چه بخشی شرکت نموده اید؟
کتاب شعری داشتم به نام «هر چی او بی تو گره» (همه آبهای عالم تب دار شدند) که در بخش ادبیات در این جشنواره شرکت کرده ام.
آقای افروزی راجع به کتاب شرکت داده شده در جشنواره صحبت می کنید؟
این کتاب مجموعه اشعار عاشورایی به گویش محلی لری است که همراه با ترجمه آن توسط حوزه هنری استان به چاپ رسیده است.مردم استان کهگیلویه و بویراحمد تماماً شیعه و عشق و علاقه ی خاصی به ائمه و بویژه امام حسین(ع) دارند و هر سال در ایام محرم از بهترین سوگواری ها در عزای امام سوم شیعیان در این استان برگزار می شود.. این اشعار برگرفته از همین فضاها و آئین های مردم استان در ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان می باشد.
نظرتان در مورد جشنواره تولیدات چیست؟
با تعاریفی که از این جشنواره شنیدم جشنواره بسیار خوبی به نظر می رسد و امیدوارم که این جشنواره و جشنواره های مشابه آن به پیشرفت و ترقی فرهنگ و هنر این مملکت کمک نماید.
وضعیت شعر بومی در کشور چگونه است؟
اتفاقاً به همه گویش ها و قومیت ها که نگاه می کنیم وضعیت بسیار خوبی در کشور حاکم است که با توجهی که شبکه های استانی به گویش های محلی دارند این وضعیت رو به رشد می باشد.
شعر بومی آن هم با محتوای عاشورایی؟ کمی توضیح می فرمائید؟
عاشورا مسئله ای است مربوط به همه ملتها در همه زبانها و مکانها و شعر هم زبان مشترک انسانهاست، پس تقارن بسیار نیکویی است بیان مفاهیم عاشورا با هنر زبان و نمادی.





قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره